Apps van Google Play op je tv met Google TV

tags:
Userpica

Sony is begonnen met de verkoop van de Google TV mediaspeler. Het is het eerste apparaat in Nederland dat Google TV ondersteunt.

De Google TV mediaspeler van Sony zou pas eind augustus in Nederland op de markt komen, maar via een tweet liet Sony weten dat je hem nu al online kan bestellen via de Sony Store. De eerste exemplaren worden half augustus geleverd. Het kastje met de weinig zeggende naam NSZ-GS7 kost 200 euro.

De NSZ-GS7 verbind je via wifi met internet en uiteraard via hdmi met je televisie. In weze verschilt de NSZ-GS7 niet zoveel met andere mediaspelers of televisies die apps ondersteunen. Het verschil moet hem vooral zitten in het grote aanbod van apps en games in Google Play, de vervanger van Android Market. Het kastje ondersteunt tevens de Google Chrome Browser en je krijgt toegang tot online muziek en films on demand en je kan vanaf nagenoeg ieder apparaat muziek en films draadloos naar je tv via de mediaspeler streamen.

Ook de iPod, iPad en iPhone worden ondersteund. Dat is verfrissend als je bedenkt dat Apple andersom met de AppleTV nooit een Android smartphone zal ondersteunen. De NSZ-GS7 wordt geleverd met een touchpad-afstandsbediening waarmee je scrollt of een menu aanwijst. Voor het typwerk is de achterkant van de afstandsbediening uitgerust met een toetsenbordje.

Het gebruikersgemak valt of staat bij deze bediening en je zou je bijna afvragen of het niet slimmer is om een simpele afstandsbediening te leveren in plaats van een dure met touchscreenbediening. Een groot deel van de doelgroep voor de Google TV beschikt immers al over een touchscreen zoals een smartphone of een tablet. De Google TV mediaspeler zou dan een stuk goedkoper aangeboden kunnen worden.

Uiteraard staat de Google TV op mijn wishlist voor de Uitpakparty.


xahmol, 3 jaren geleden
afbeelding van xahmol

Lijkt me redelijk kansloos tegen deze prijs: twee keer zo duur als een Apple TV.
Dit terwijl dit kastje zo ongeveer hetzelfde doet als zo'n Apple TV, zeker een gejailbreakte Apple TV.

Enige reden die ik kan verzinnen om dit te kopen is als je ook al een Android telefoon of tablet hebt en niet kan wachten op een TV met Google TV ingebouwt.

xahmol, 3 jaren geleden
afbeelding van xahmol

Al wordt het natuurlijk wel tijd dat ook de Apple TV apps gaat ondersteunen. Dus hopelijk werkt dit kastje wel om Apple wat harder te pushen dat te gaan doen.

Wat dat betreft: leve concurrentie.

wpboon, 3 jaren geleden
afbeelding van wpboon

Tot nu toe kun je via de Google Play Store in Nederland nog geen films of muziek kopen. Dat derde partij Sony een kastje verkoopt, hopelijk betekent dat dat we binnenkort ook films en muziek kunnen kopen bij Google. Zou fijn zijn. (Concurrentie, idd xahmol.)

Anne Siepel, 3 jaren geleden
afbeelding van Anne Siepel

Er staan ook film en muziek diensten van Sony op....


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 0 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl